Tom de Graaff, keeper van Ajax O18, heeft zijn eerste contract bij de club getekend. De zestienjarige doelman werkte jaren toe naar dat bijzondere moment.

Datum:17.09.2021

Auteur:AFC Ajax

Fotograaf:AFC Ajax

Tags
  • #DeGraaff
Socials

'Dit is een geweldig dag en een hele mooie ervaring', vertelt De Graaff. 'Je leeft naar dit moment toe. Ik zit zeven jaar bij de club en heb keihard gewerkt om hier kunnen komen.'

De doelman is fan van Manuel Neuer en beschrijft zijn eigen kwaliteiten als volgt: 'Ik ben sterk in de één-tegen-één. Mijn reacties en het keepende gedeelte, dat is mijn wapen. Daarbij kan ik goed meevoetballen, dat wordt bij Ajax natuurlijk ook gevraagd.'

Doelen
De Graaff, net terug uit Portugal na de wedstrijd in de UEFA Youth League tegen Sporting CP, is ambitieus. 'Ik wil zoveel mogelijk spelen bij Ajax O18. Daarnaast wil ik meetrainen bij Jong Ajax en daar misschien wel minuten maken. Maar het hoofddoel is natuurlijk de stap naar het eerste elftal maken en Ajax' eerste keeper uit de jeugd sinds een tijdje worden.'