Ajax heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Willem II. De Amsterdammers namen na rust afstand van de ploeg uit Tilburg. Davy Klaassen opende na iets meer dan vijftig minuten de score. Na de 1-1 van Willem II trok Ajax kort voor het einde van de wedstrijd de drie punten alsnog over de streep via invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic.

• Win een paar
    adidas Predator
    Freak schoenen

T.w.v. €280

• Doe mee
  • Ajax en Willem II hielden elkaar in de eerste helft voornamelijk in bedwang. Na iets meer dan twintig minuten was de thuisploeg plotseling dicht bij de openingstreffer. Daley Blind haalde uit vanaf twintig meter, waarna Haller zijn poging verlengde en de lat trof. Voor het rustsignaal kregen Tilburger Ché Nunnely en Klaassen nog een kans om de score te openen.

In de tweede helft kwam Ajax wel vlot op voorsprong. Klaassen nam de bal met links knap aan en met een halve omhaal schoot hij uiteindelijk met rechts raak. Dat bleek niet het startsignaal voor nog meer Amsterdamse goals. Integendeel, Willem ll maakte tien minuten later gelijk via de Griek Vangelis Pavlidis.

Pas in de slotfase nam Ajax afstand. Brobbey werd als pinchhitter ingebracht en maakte direct het verschil. Met zijn eerste balcontact zette hij zijn ploeg op voorsprong. Drie minuten voor tijd schoot Tadic Ajax in veilige haven.
  • Ajax - Willem II 3-1 (0-0)
    51. Klaassen 1-0
    62. Pavlidis 1-1
    83. Brobbey 2-1